Zoeken en

Workshop ‘Contracten’ en ‘Budget Control’ voor het Beloofde Land

Op 30 en 31 augustus verzorgde FilmForward twee workshops voor de deelnemende producenten van Het Beloofde Land, het ontwikkel- en productietraject van Screen TalentNL. Deze producenten gaan het komend jaar de korte en mid-length films produceren die geselecteerd zijn voor realisering. De workshops vonden plaats onder leiding van advocaat Gaico Bos en controller Elsemijn Teulings in een intieme en interactieve setting zodat de deelnemende producenten al hun vragen persoonlijk aan hen konden stellen.

In de workshop ‘Contracten’ legde Gaico Bos de deelnemers uit welke soorten contracten er zijn waar je als producent mee te maken krijgt en wat de aandachtspunten zijn bij de betreffende contracten. Ter sprake kwamen onder andere opdrachtovereenkomsten, quitclaims, coproductieovereenkomsten en distributie-overeenkomsten. Ook gaf hij uitleg over de verschillende rechten die relevant zijn voor maken van films en waar je wel en niet toestemming voor moet vragen.

Tijdens de workshop ‘Budget Control’ besprak Elsemijn Teulings hoe je als producent de kosten op je project kan beheren, door grip te houden op het proces en controleert wat er wel of niet is gebeurd. Ze legde manieren uit waarop je je financiële administratie kan inrichten; door het gebruik van cost reports, het doorbelasten van interne kosten, het controleren van bestedingsverplichtingen en het bijhouden van je cashflow. Ook legde ze uit wat een recoupmentschema is en welke opbrengsten bij wie terecht kunnen komen.

Het Beloofde Land is een initiatief van Screen Talent NL, het netwerk van talent- en productiehubs in de Nederlandse filmsector en FilmForward, dat zich richt op de interregionale afstemming en samenwerking tussen de (regionale) talent- en productiehubs.
Voor het traject van Het Beloofde Land zijn producenten en filmmakers geselecteerd die het afgelopen half jaar scenario’s hebben ontwikkeld en diverse workshops hebben gevolgd. In juni zijn drie scenario’s voor korte films en twee midlength films geselecteerd die het komende jaar gerealiseerd gaan worden, geproduceerd door de drie geselecteerde producenten. Vanaf najaar 2024 zullen de producties te zien zijn. Met Het Beloofde Land levert Screen Talent NL een bijdrage aan de diversiteit en inclusiviteit van de Nederlandse filmsector door als springplank en brug te dienen voor een grote groep regionale makers.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home