AI in filmmaking & storytelling – oktober 2023

Datum3 oktober 2023 - 15.00-17.00 uur
LocatieMACA, NDSM-Werf Amsterdam
Kostengratis

AI in filmmaking and storytelling

Interactieve presentatie en paneldiscussie

Wil jij meer weten over de mogelijkheden en invloed van Artificial Intelligence op het maken van (animatie)films en het vertellen van verhalen? Wat zijn de nieuwste technieken, wat kan het je als AV-professional brengen en hoe kunnen we betekenis geven aan onze soms ambigue ideeën over AI? Kom dan op 3 oktober naar de interactieve presentatie en paneldiscussie in MACA en stel je vragen.

Tijdens een interactieve presentatie worden de animatieteasers vertoond die de deelnemers van de artist residency STORY&CODE hebben gemaakt. Zij delen hun ervaringen met het gebruik van AI bij het maken van animatiefilms en beantwoorden ze vragen uit het publiek.
STORY&CODE is een cross-over artist residency, georganiseerd door AIxDESIGN en Sublab, waar teams van filmmakers en creatieve technologen hebben geëxperimenteerd met AI/ML-technieken en een korte animatiefilm en een ​​teaser/trailer hebben gemaakt.

Na de interactieve presentatie volgt een panelgesprek met animatiemakers, AI-experts en het publiek over de mogelijkheden en onmogelijkheden van AI-technieken en de impact en betekenisgeving van AI. Wat kan het  je als AV-professional brengen, hoe verandert het het proces van het maken van je film? Hoe kunnen we voorbij de hype kijken, betekenis geven aan onze soms ambigue ideeën en collectieve ervaringen en ons het onbekende eigen maken?
Het panelgesprek wordt gemodereerd door Aneta Ozorek.

Het doel van de bijeenkomst is het delen en uitwisselen van kennis en makers uit de verschillende netwerken bij elkaar te brengen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Wil je meer weten over de deelnemers van STORY&CODE? Bekijk hun introductie en verhalen op Instagram.

Voor alle AV-professionals, van animatoren, scenaristen, regisseurs, producenten, tot production designers, cameramensen, sound designers en iedereen die betrokken is bij het vertellen, maken en vormgeven van film- en audiovisuele producties.

Deze presentatie is een samenwerking met Sublab en AIxDESIGN.

Sublab is het R&D-lab van Submarine Channel – een productiestudio voor film, immersieve en interactieve projecten (submarinechannel.com en sublab.nl).

AIxDESIGN (AIxD) is een laboratorium om nieuwe verhalen en benaderingen van participerende en slow AI vorm te geven, en een wereldwijde gemeenschap van ontwerpers, onderzoekers, creatieve technologen en activisten die AI gebruiken voor creativiteit, rechtvaardigheid en plezier (aixdesign.co).

Het panelgesprek wordt gemodereerd door Aneta Ozorek, Artistic Director van het Kaboom Animation Festival

  • Datum: 3 oktober 2023
  • Tijd: 15.00 – 17.00 uur
  • Locatie: MACA op de NDSM werf (Amsterdam Noord)
  • Toegang is gratis, aanmelden verplicht (via button bovenaan deze pagina)
  • Voertaal: Engels

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in via het aanmeldformulier (zie button boven aan de pagina)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief