Meerstemmig Storytelling – maart 2023

Datum13, 14, 23 maart 2023
LocatieRotterdam
Kosten€ 275,- (excl. 21% BTW) - via factuur
Deadline voor aanmelden8 maart 2023

Meerstemmig storytelling

De noodzaak tot inclusieve en diverse verhalen is groot. Maar wie vertelt ze? En met en voor wie?
In de workshop Meerstemmig Storytelling gaan we met scenaristen, regisseurs, producenten, editors, production designers, cameramensen en iedereen die betrokken is bij het maken en/of vormgeven van een film of av-project aan de slag met de verschillende perspectieven van waaruit verhalen worden verteld.

Tijdens deze driedaagse workshop staan de vragen rondom representatie, diversiteit en inclusie centraal die bij het maken van een film of av-project naar voren komen, en gaan we op zoek naar de lens waardoor je naar de wereld kijkt. We onderzoeken hoe jouw verhaal zich verhoudt tot de verhalen die tot de norm behoren, en hoe het komt dat bepaalde perspectieven bepalen welke films en verhalen we goed vinden en met welke personages we ons willen identificeren.

Dit doen we aan de hand van inspirerende voorbeelden en casestudies, gesprekken met filmmakers en  aan de hand van je eigen project. Dit kan een project in ontwikkeling zijn, of een bestaande productie waarin je tegen deze vragen bent aangelopen.

De workshop wordt geleid door Winnie Roseval (consultant diversiteit & inclusie en onderzoeker bij het lectoraat Inclusive Education, Haagse Hogeschool).

Meerstemmig Storytelling is een driedaagse workshop ontwikkeld door FilmFoward in samenwerking met Winnie Roseval.  In deze drie dagen bespreken de deelnemers meerdere case studies, vinden er gesprekken plaats met filmmakers en wordt eigen werk onder de loep genomen.

Dag 1: Positionality training (1) & case study
Dag 2: Positionality training (2) & gesprek met filmmakers 
Dag 3: Eigen casus of project 
 
 
Dag 1
We starten de workshop met het eerste deel van de positonality training onder leiding van filosoof en onderzoeker inclusiviteit Winnie Roseval. Hoe kunnen we ruimte maken voor verschillende verhalen en perspectieven?
In de middag wordt een film vertoond die als voorbeeld dient van inclusief filmmaken.
 
Dag 2
Op de tweede dag van de workshop gaan we verder met de positionality training van Winnie Roseval.
In de middag zijn filmmakers te gast en hebben we een gesprek over de perspectieven in hun werk.
 
Dag 3
De derde dag staat in het teken van een eigen praktijkvoorbeeld. Dit kan een project in ontwikkeling zijn, een lopend project of  een reeds voltooid project waarin je specifiek tegen iets bent aangelopen of je in een ongemakkelijke situatie hebt gevoeld. Winnie Roseval zal deze projecten en situaties met jullie analyseren en tools geven om er mee om te gaan.
Op deze dag werken we toe naar tools en een handelingsplan voor de volgende stappen in je eigen maakproces.

Voor scenaristen, regisseurs, producenten, script coaches, production designers, cameramensen, distributeurs, vertoners en iedereen die betrokken is bij het vertellen, maken en vormgeven van film- en audiovisuele producties.

Meerstemmig Storytelling is powered by FilmForward.

Sprekers en experts zijn onder andere consultant diversiteit & inclusie Winnie Roseval, onderzoeker, socioloog en antropoloog.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in via het aanmeldformulier (zie button boven aan de pagina) en voeg een brief bij waarin je in het kort jezelf introduceert (wie ben je, wat doe je en wat zijn je ambities) en je motivatie om mee te doen aan de workshop. Heb je een specifieke casus/verhaal dat je mee wil nemen, laat dat dan ook weten.

  • 3-daagse workshop op locatie in Rotterdam (besloten sessies voor deelnemers)
  • 13, 14, 23 maart
  • 10 – 12 deelnemers
  • Voertaal: Nederlands en/of Engels
  • Deadline aanmelden: 20 februari 2023

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Eind februari 2023 ontvang je meer informatie.

Deze workshop vindt plaats in Rotterdam.

Voor de kosten van deze workshop kan je een bijdrage aanvragen bij Werktuig Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO). PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector, zowel voor werknemers als ZZP’ers. PPO financiert 1/3 van jouw aanvraag, voor bijvoorbeeld een workshop of een training. Het resterende bedrag moet gefinancierd worden door jouw werkgever, opdrachtgever en/of jijzelf.
 
Meerstemmig Storytelling wordt mede gefinancierd door het Filmfonds. Je komt daardoor niet in aanmerking voor een bijdrage op het gebied van trainingsactiviteiten van het Filmfonds. In speciale gevallen is er een beurs beschikbaar voor een tegemoetkoming in de kosten van de workshop. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, stuur dan een email met motivatie naar info@filmforward.nl o.v.v. ‘Motivatie tegemoetkoming kosten Meerstemmig Storytelling’.

Foto’s © Almicheal Fraay

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief