Post-production Workshop

Data8-9 / 15-16 / 22-23 januari 2021
LocatieOnline
Kosten300 euro (excl. BTW)
Deadline voor aanmeldenDe aanmelding is gesloten

Over de workshop

De workshop is een 6-daagse training met plenaire sessies, groepswerk en individueel overleg met trainers. Tijdens deze intensieve training krijgen deelnemers een beter begrip van de technische, financiële en creatieve aspecten van postproductie met een focus op de uitdagingen van de internationale coproductieomgeving, leidend tot een gedetailleerd postproductieplan, planning en budget voor elk project. De workshop wordt gegeven in het Engels.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met APostLab en zal de 11e editie zijn van de jaarlijkse Post-Production Workshop die online zal plaatsvinden in januari 2021. Om het reguliere 6-daagse programma af te stemmen op de Covid-19 maatregelen, zal de komende workshop vindt online plaats over een periode van drie weekenden, op de volgende data:

 • Online weekend # 1: vr 8 – za 9 januari 2021
 • Online weekend # 2: vr 15 – za 16 januari 2021
 • Meeting event Maastricht: vr 22 – za 23 januari 2021

Als reactie op de Covid-19 pandemie wordt de workshop omgevormd tot een online training met als doel een trainingservaring te creëren die meer is dan alleen een lange lijst van Zoom calls of webinars verspreid over meerdere weekenden.

In plaats van de gebruikelijke twee, worden de deelnemers ingedeeld in drie kleinere groepen, worden de sessies korter, worden er meer pauzes gepland en wordt de workshop over meerdere dagen gespreid om binnen acceptabele schermtijdlimieten te blijven.

Er komt een virtuele koffiemachine en er wordt meer trainingstijd besteed aan coaching en één-op-één tijd tussen de deelnemers en de trainers / coaches om de interactiviteit op het hoogst mogelijke niveau te houden.

De workshop staat open voor:

 • producenten met een internationaal gecoproduceerde speelfilm of tv-serie in de fase van ontwikkeling, financiering of pre-productie.
 • supervisors van de postproductie die zelfstandig werken of met een postfaciliteit / op het kantoor van een filmproducent.

Het maximale aantal deelnemers is 32.

De deelnemers worden ingedeeld in drie groepen, die elk worden gemodereerd door twee groepsleiders, een producer en een supervisor na de productie. De groepsleiders van de workshop zijn:

 • Antoine Simkine, producer, Les Films d`Antoine (Frankrijk)
 • Ewa Puszczyńska, producer, Extreme Emotions (Polen)
 • Roshanak Behesht Nedjad, producer, In Good Company (Duitsland)
 • Niko Remus, freelance post-production supervisor (Duitsland)
 • Neeltje van der Heijden, freelance post-production supervisor (Nederland)
 • Thomas Lüdemann, post-production supervisor, Netflix (Duitsland)

Met steun van het Nederlands Filmfonds komen maximaal 12 Nederlandse deelnemers automatisch in aanmerking voor gedeeltelijke vrijstelling van vergoeding en betalen daarom een gereduceerd tarief van 300 EUR + BTW. Aangezien de contributie al wordt gesponsord door het Nederlands Filmfonds, komen deelnemers niet in aanmerking voor aanvullende financiële steun uit dit fonds.

Foto © Almicheal Fraay

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief