Ali Eslami

Ali Eslami (1991) is een Iraanse kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Zijn werk heeft betrekking op lange termijn, praktijkgericht onderzoek dat bouwt en groeit door speculatief denken en worldbuilding.

Zijn werk speelt met tijdelijk en ruimtelijk onderzoek naar het geheugen, de menselijke cognitie en emoties. Vaak resulteert dit in een vorm van poëtische techniek om het potentieel te zoeken dat ligt in de vage lijnen tussen het reële en onwerkelijke.

Zijn technische achtergrond en passie voor videogames voeden een obsessie voor cybernetica en computation. Hij is voortdurend nieuwsgierig naar de verschuivende rollen van vorm en functie die samen virtuele werelden creëren.

Hij gebruikt verschillende media zoals VR, Film, schrijven, Installatie en performance lezingen. In 2016 won zijn VR-project de IDFA DocLab Award voor “Best Immersive Non-fiction” en in 2020 won zijn project Nerd_Funk met collega-kunstenaar Mamali Shafahi, het Gouden Kalf voor Best Interactive op het Nederlands Film Festival.

Voor de Vrijplaats Creating the Experience, is Ali mentor van Iris van der Meule.

Photocredit: Verena Blok

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief