Manuel Abramovich

Manuel Abramovich (Buenos Aires, 1987) is filmmaker, kunstenaar en fotograaf. Zijn werk verkent de performativiteit van het alledaagse. In zijn films worden gewone mensen personages. Zijn films zijn vertoond op festivals als Berlinale, Venetië, Tribeca, MoMA Doc Fortnight, Viennale, IDFA, San Sebastián, Film Society of Lincoln Center, Cinéma du Réel, BAFICI en ontvingen talrijke prijzen. Zijn eerste korte film ‘The Queen’ won meer dan 50 internationale prijzen, terwijl ‘Blue Boy’, zijn nieuwste werk, de Zilveren Beer won op de Berlinale Shorts Competition 2019.

In de afgelopen jaren is hij uitgenodigd als docent en mentor in instellingen zoals Princeton University, Werkleitz Center, Berlinale Talents, UnionDocs, Tres Puertos Cine, IDFA, Maestría de Cine Alternativo EICTV Cuba. Hij was jurylid op festivals als IDFA, Visions du Réel, Documenta Madrid en was ook lid van de Berlinale Talents-selectiecommissie in 2019 en 2020. Hij was fellow van het Berliner Künstlerprogramm des DAAD (DAAD-Artists- in-Berlijn programma). Manuel is momenteel bezig met de montage van zijn vierde speelfilm ‘Pornomelancholia’, terwijl hij werkt aan de ontwikkeling van twee nieuwe projecten: ‘Cowboy Love’ en ‘The Monsters’.

Manuel Abramovich is spreker tijdens de Vrijplaats 2021 – Positionality en mentor van Vrijplaats deelnemer Quirine Racké en Helena Muskens.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief