Zoeken en

Maud, Valerie & Hanna

Maud Wiemeijer rondde in 2016 haar opleiding Theaterwetenschap af aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was zij regieassistent bij Advocaat van de Duivel, van Bos Theaterproducties. Eind 2015 bedacht ze het concept voor ANNE+, en schreef en ontwikkelde het eerste seizoen. In 2019 kreeg ze een ‘eervolle vermelding’ van de Kees Holierhoek Scenarioprijs 2019’voor ANNE+. Ook werkte ze als scenarist mee aan de 3LAB serie Bad Influencer (NL Film, AVROTROS, 2018/2019) en schreef en ontwikkelde ze het volledige tweede seizoen van ANNE+ (8x 25 minuten).
Maud is momenteel druk met het ontwikkelen van meerder grote projecten, voor zowel film als televisie en Netflix. In haar werk staat positieve representatie van LHBTQ+ personages en interessante vrouwelijke hoofdrollen hoog in het vaandel.

Valerie Bisscheroux focust zich als regisseur op positieve en genuanceerde representatie van LGBTQ+ karakters en storylines in films en series. Met vooruitstrevende verhalen van vrouwen en queer personen die zoeken naar hun identiteit en expressie.
Valerie studeerde in 2017 af aan de Nederlandse Filmacademie. ANNE+ werd Valerie’s regiedebuut. Valerie werd genomineerd voor de FPN Award 2017, voor het projectplan van ANNE+ en voor de regie in de Debuutcompetitie op het Nederlands Film Festival in 2018. Daarna regisseerde en ontwikkelde Valerie ANNE+ seizoen 2 (8x 25 min) en de speelfilm van ANNE+ (90 min).
Valerie werkt momenteel aan nieuwe plannen voor speelfilms en series.

Hanna van Vliet studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en behaalde haar diploma in 2014. Ze is co-creator en hoofdrolspeelster van de queer hitserie ANNE+. Hanna zet zich actief in voor een bredere representatie van vrouwenrollen en lgbtq+ karakters in het (Nederlandse) film en televisie landschap. In 2020 werd ze voor haar rol in ANNE+ genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice. Binnenkort komen bioscoopfilms ‘Drijfzand’ (2021) en ‘Verloren Transport’ (2022) uit, waar ze de hoofdrol in vertolkt. Op het toneel speelde ze hoofdrollen in de musicals ‘Pippi Langkous’, ‘De Tweeling’ en ‘Fiddler on the Roof’. Ze was verder te zien in films als ‘Oh Baby’, ‘Broers’ en de Netflix serie ‘TOON’. Momenteel draait ze voor de 9-delige dramaserie ‘De Droom van de Jeugd’.

Zij zijn spreker tijdens de Vrijplaats 2021 – Positionality.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Home