Vrijplaats

De Vrijplaats is de residency van FilmForward waar film- en av-professionals onderzoek doen ter verdieping van hun beroepspraktijk.

De Vrijplaats van FilmForward geeft vrije werk- en denkruimte aan film- en av-professionals om te spelen en experimenteren met een onderzoeksvraag over de ontwikkeling van filmische en audiovisuele verhalen die niet binnen de bestaande ontwikkeltrajecten past.
Van diepgaande research naar een onderwerp, tot een binnenstebuitengekeerde ontwerpfase; de Vrijplaats biedt av-professionals de ruimte om vragen concreet te maken waarvan men altijd denkt dat er geen tijd of gelegenheid voor is.

Zie de Vrijplaats als een open en creatieve ruimte, een laboratorium en een onontgonnen terrein waar alle vragen die bijdragen aan de verdieping en verbetering van je makerschap en de film- en av-sector tot hun recht kunnen komen. Bij de Vrijplaats kunnen av professionals hun kennis verdiepen of verbreden, het maakproces innoveren en samenwerken met professionals uit andere disciplines om tot nieuwe inzichten te komen. Behalve tijd en ruimte om samen met mentoren en experts aan hun eigen onderzoek te werken is er een gezamenlijk programma rondom een thema.

Of je nou storyboards tekent, scenario’s schrijft, locaties zoekt, filmmuziek componeert, games ontwikkelt, personages speelt of de beste kaders verzint om filmische verhalen voor alle schermen te visualiseren, iedere av-professional in film en audiovisuele media die een plan heeft om zich verder te ontwikkelen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de Vrijplaats.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Ideeënbus

Deel je idee met ons!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief